Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній весна › Кролик в гірчичному соусі
Кролик в гірчичному соусі

Кролик в гірчичному соусі

Французька кухня славиться своїми витонченими і гурманськими рецептами. За своїм принципом - це дуже вишукана кухня з дуже самобутніми стравами. Ось сьогодні ми з радістю готові представити вам одну з страв французької кухні - це страва "кролик в гірчичному соусі". Дана страва вразить вас своїм витонченим смаком. Вона дуже поживна і наситить ваш організм необхідними корисними речовинами. Крім цього, прекрасний запах страви здатен приголомшити вас. Приготувавши дану страву один раз, вам неодмінно її захочеться приготувати ще багато разів. І є вся ймовірність того, що дана страва перейде в розряд вашої улюбленої страви. До неї підходять гарнір з картоплі, рисовий гарнір або овочевий. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Гірчиця діжонська — 2 ст. л.
  2. 2. Кролик — 1 шт.
  3. 3. Гірчиця зерниста — 2 ст. л.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Часник — 3 зубчики
  6. 6. Вино біле сухе — 150 г.
  7. 7. Олія оливкова — 2 ст. л.
  8. 8. Вершки 30% — 120 г.
  9. 9. Масло вершкове — 2 ст. л.
  10. 10. Сіль — 2 ч. л.
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Чебрець (листя) — 1 ст. л.
  13. 13. Петрушка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вимити кролика, очистити від нутрощів, шкіри і зайвого жиру. Розрізати на середні шматочки, висушити паперовим рушником.

  2. Вилити оливкову олію в глибоку сковороду, додати вершкове масло, розігріти. Викласти в сковороду шматки кролика, обсмажити до золотистого кольору.

  3. Викласти зі сковороди кролика. В олії, що залишилася обсмажити нарізану цибулю, додати часник, обсмажити.

  4. Додати в сковороду вино, збільшити вогонь. Після того, як алкоголь випарується, зменшити вогонь і додати гірчицю з чебрецем.

  5. Покласти кролика назад у сковорідку, додати сіль, перець. Накрити кришкою, зменшити вогонь, готувати 45-60 хвилин. Підтримувати процес повільного кипіння.

  6. По закінченні часу, витягнути кролика зі сковороди, збільшити вогонь, випарувати зайву рідину. Додати вершки, вимкнути вогонь. Змішувати протягом 1 хвилини, повернути кролика в сковорідку. Залишити сковороду на гарячій конфорці, посипати зверху петрушкою. Залишити настоятися 15-20 хвилин.