Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка французька › Кіш із карамелізованим часником і травами
Кіш із карамелізованим часником і травами

Кіш із карамелізованим часником і травами

Для початку варто пояснити, що киш - це французький пиріг. Він має деякі особливості, які відрізняють його від звичайного пирога. Найголовніша - це те, що киш - це відкритий пиріг. Тобто, на начинку зверху не вкладають ще один шар тіста, вона виходить зовні пирога. Спочатку за основу брали киш лорен, який прийшов з Лотарингії, звідки він прийшов у французьку кухню. Зазвичай киш - це несолодкий пиріг, хоча й існує чимало різновидів його начинки. У нашому випадку - це сир, часник і різні трави. Останні надають пряний аромат всій страви і роблять смак більш насиченим. А сметанно-яєчна суміш відмінно доповнює усю страву, роблячи пиріг дуже ніжним на смак.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 250 г.
  2. 2. Масло вершкове — 50 г.
  3. 3. Масло вершкове солоне — 150 г.
  4. 4. Яйце куряче — 5 шт.
  5. 5. Часник — 10 шт.
  6. 6. Сир козячий — 200 г.
  7. 7. Сметана — 300 мл.
  8. 8. Розмарин — 10 стебел
  9. 9. Чебрець — 10 стебел
  10. 10. Оцет винний — 2 ст. л.
  11. 11. Цукор — 4 ст. л.
  12. 12. Перець чорний мелений — за смаком
  13. 13. Олія оливкова — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці борошно, 2 яйця і солоне масло. Замісити тісто, сформувати кулю, загорнути в харчову плівку, прибрати на 30 хвилин у холодильник.

  2. Часник почистити, покласти в каструлю з холодною водою, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 7 хвилин. М'які зубчики часнику, викласти на серветку, просушити.

  3. Вилити оливкову олію на сковороду, поставити на вогонь, розігріти, додати 40 г. солоного масла, після додати часник, розмарин і чебрець. Обсмажити, постійно помішувати, 1 хвилину. Влити оцет, всипати цукор і 500 мл. води. Карамелізувати часник 10 хвилин.

  4. У мисці змішати сметану і 3 яйця, додати за смаком сіль і перець, збити.

  5. Дістати з холодильника тісто, змастити маслом форму для випікання. Викласти тісто у форму. Поставити форму в духовку розігріту до 200°С на 15 хвилин.

  6. Дістати готовий корж, остудити його, викласти зверху часник з травами, додати нарізаний на невеликі шматки козячий сир, зверху залити сметанно-яєчною сумішшю. Випікати 13 хвилин до рум'яної скоринки.