Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній риба літо › Картопляна запіканка із сьомгою
Картопляна запіканка із сьомгою

Картопляна запіканка із сьомгою

Поєднання таких інгредієнтів, як картопля і риба в кулінарії є одним із самих популярних, більше того одним із самих вдалих. Запропонована страва "Картопляна запіканка із сьомгою" - тому доказ. Перевага запіканок в тому, що можна приготувати повноцінний обід за порівняно невеликий проміжок часу. Існує два основних види картопляних запіканок: із сирої картоплі та із картопляного пюре. У цьому рецепті використовується пюре. Картопляна запіканка із сьомгою не потребуватиме від Вас багато зусиль, але при всьому при цьому блюдо є в меню багатьох ресторанів. У Вас вийде ніжна і соковита картопляна запіканка з рибою.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Картопля — 1,5 кг.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Вершки 25% — 100 мл.
  4. 4. Масло вершкове — 100 мл.
  5. 5. Сьомга — 400 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити картоплю, остудити, зробити пюре. Додати в пюре вершки і вершкове масло.

  2. Подрібнити цибулю, обсмажити на розігрітій сковороді на олії. Додати обсмажену цибулю в пюре.

  3. Сьомгу натерти сіллю і перцем, обсмажити на розігрітій сковороді на олії з обох сторін.

  4. У форму для випікання викласти половину пюре, зверху викласти нарізану сьомгу, зверху на рибу викласти знову половину картопляного пюре. Змастити зверху вершковим маслом.

  5. Випікати в розігрітій до 150°C духовці протягом 40-45 хвилин.