Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь борошно обід зима › Хліб з бананом
Хліб з бананом

Хліб з бананом

Чи пробували Ви банановий хліб? Ні? Тоді саме час приготувати цей ароматний хлібець. Banana bread більше схожий на пиріг: він солодкий, десертний, з бананом і горішками. Банани краще взяти дуже стиглі, з коричневими цятками на шкірці. Заодно утілізіруєте непридатний в їжу фрукт. Вони будуть легко розминатися і змішаються з тістом до однорідної маси. Розминати банани можна виделкою або за допомогою блендера. В останньому випадку тісто буде більш рідким. Після духовки дати хлібу дійти на столі. Якщо наріжете його гарячим, Вам може здатися, що він недопечений. Насправді це не так: хліб повинен бути злегка вологим всередині.

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Борошно твердих сортів — 225 г.
  2. 2. Розпушувач — 1 ч. л.
  3. 3. Яйця — 2 шт.
  4. 4. Вершкове масло — 75 г.
  5. 5. Цукор — 100 г.
  6. 6. Горіхи волоські — 50 г.
  7. 7. Банани — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити вершкове масло з цукром, додати яйця і продовжувати збивати. Додати розпушувач. Просіяти туди борошно, замісити тісто.

  2. Додати пюре з бананів і подрібнені горіхи. Ретельно перемішати.

  3. З отриманого тiста сформувати комок у формі батона і викласти на деко з папером для випікання (або у форму для хліба).

  4. Випікати в духовці протягом приблизно 50 хвилин при температурі 180°C. Охолодити і подавати до столу.