Гірчичний хлб
- 1. Вода — 100 мл.
- 2. Молоко — 100 мл.
- 3. Цукор — 1 ст. л.
- 4. Сіль — 1 ч. л.
- 5. Сухі дріжджі — 1,5 ч. л.
- 6. Соняшникова олія — 2 ст. л.
- 7. Борошно — 370 гр.
- 8. Гірчиця (готова) — 1,5 ст. л.
- 9. Яйце — 1 шт.
- 10. Кмин — за бажанням
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Борошно просіяти в миску, змішати з цукром, сіллю і дріжджами.
Змішати тепле молоко, теплу воду і масло. У борошні зробити лунку, влити половину рідини, злегка помісити, додати гірчицю, потім решту рідини. Замішувати тісто протягом 10 хвилин.
Скачати в кулю, покласти в миску, посипану борошном, злегка приплюснути, зверху теж посипати борошном. Накрити і поставити в тепле місце на 1,5-2 години.
Потім вимісити, залишити ще на 1 годину. Дістати, надати будь-яку форму.
Викласти на змащений пергамент, накрити рушником, залишити на вистоювання хвилин на 20-30. Потім змастити яйцем і посипати кмином.
Пекти 30-40 хвилин при 200°С. Готовий хліб збризнути холодною водою і накрити рушником для відпочинку.