Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита іспанська зима › Гаспачо із буряком і печеним перцем
Гаспачо із буряком і печеним перцем

Гаспачо із буряком і печеним перцем

Можна сказати, що наша національна кухня не така багата на перші страви. Звичайно, існують варіанти, але все ж іноді хочеться спробувати і щось більш незвичайне і цікаве. Таке, як, наприклад, гаспачо. Це традиційна перша страва іспанської кухні. Її особливість у тому, що подають гаспачо холодним, а також те, що хоча ця страва і відноситься до перших, все одно вона досить густа. До того ж, овочі в гаспачо практичні сирі. Їх не варять, а просто ошпарюють або злегка підрум'янюють. Така незвичайна страва викличе інтерес навіть у найвимогливіших любителів поїсти. Ви можете додати зелень або ж сметанку за смаком.

Кількість порцій 1
Час приготування 320 хв

  1. 1. Помідори — 3 шт.
  2. 2. Болгарський перець — 1 шт.
  3. 3. Буряк (середніх розмірів) — 1 шт.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Часник — 1 зубчик
  6. 6. Бальзамічний оцет — 2-4 ст.л.
  7. 7. Оливкова олія — 3 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Цукор — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Буряк відварити. Почистити.

  2. Цибулю, часник почистити.

  3. Перець запекти з усіх боків, покласти в целофановий кульок, залишити холонути до теплого. Шкірку зняти.

  4. Поки печеться перець, обшпарити помідори, очистити від шкірки. Нарізати всі підготовлені овочі і скласти в блендер.

  5. Посолити, додати трохи цукру, полити оливковою олією (приблизно 3 ст. л.) і все ретельно перемолоти.

  6. Спробувати на смак і додати сіль, цукор або оцет. Поставити в холодильник настоюватися на кілька годин.