Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь обід весна › Гавайський печений рис
Гавайський печений рис

Гавайський печений рис

Гавайський печений рис - страва гавайської кухні. Гавайська кухня часто використовує в рецептах безліч різноманітних плодів, які ростуть там у величезній кількості, насамперед, один з головних місцевих продуктів - ананас. Так у запропонованому рецепті рис відварюють у підсоленій воді з ананасовим соком, а потім перед запіканням в рис додають дрібно нарізані консервовані ананаси. Приготування цієї страви не займе у Вас багато часу і буде, можливо, першим кроком у Вашому знайомстві з гавайською кухнею.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Рис довгозернистий — 275 г.
  2. 2. Вода — 500 мл.
  3. 3. Сік ананасовий — 125 мл.
  4. 4. Ананас консервований — 250 г.
  5. 5. Цукор коричневий — 125 г.
  6. 6. Цедра лимонна — 10 г.
  7. 7. Горіх мускатний — 2 г.
  8. 8. Сік лимонний — 5 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 190°C.

  2. Відварити рис в трохи підсоленій воді з ананасовим соком.

  3. У рис додати дрібно нарізані ананаси, всипати цукор, додати цедру лимона, лимонний сік і мускатний горіх.

  4. Форму для випікання змастити маслом, викласти в неї рисову суміш, випікати протягом 20 хвилин.