Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь східна крупа літо › Кускус із овочами та курячим філе
Кускус із овочами та курячим філе

Кускус із овочами та курячим філе

Кускус - це досить давня страва у народів Північної Африки. Там її готували ще в ХІІІ столітті. Спочатку крупу кускус робили з проса, зараз його замінили манною крупою, яку отримують із твердих сортів пшениці. Після того, як євреїв репатрицірували з країн Магрибу, в Ізраїлі з'явився аналог кускусу - це птітим. Сам по собі варений кускус не такий смачний, щоб подавати його без закуски. Тому пропонуємо вам приготувати цю крупу із овочами і курячим філе. Овочі додадуть соковитість страві, а курка зробить її більш ситною. Можна подавати навіть без будь-якого салату. Зробіть до кускусу будь-який соус і подавайте разом з ним.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Кускус — 200 г.
  2. 2. Куряче філе — 300 г.
  3. 3. Цибуля — 100 г.
  4. 4. Морква — 100 г.
  5. 5. Сіль — 0,5 ч. л.
  6. 6. Кориця — 0,25 ч. л.
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Вода — 500 мл.
  10. 10. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно порізати цибулю.

  2. Моркву натерти на дрібній тертці.

  3. Куряче філе порізати невеликими кубиками.

  4. У каструлю з товстим дном налити трохи олії. Обсмажити цибулю приблизно 3 хвилини, періодично помішуючи.

  5. Додати моркву, смажити разом протягом 3 хвилин.

  6. Додати філе і смажити 10-15 хвилин.

  7. Додати 500 мл. води, довести до кипіння. Додати сіль, корицю, поперчити за смаком, перемішати.

  8. Насипати кускус і все перемішати.

  9. Відразу ж закрити кришкою, зняти з вогню, і настоювати 5-7 хвилин. Кускус повинен увібрати в себе всю рідину і добре набухнути.

  10. При подачі на стіл можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.