Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній гарбуз › Лазанья з габузом
Лазанья з габузом

Лазанья з габузом

Коли настає гаряча пора гарбуза, всі одразу починають шукати хороші і оригінальні рецепти, в яких можна його використовувати. Якщо ви шанувальник цікавих страв, тоді вам стане в нагоді рецепт лазаньї з гарбузом. По-перше, він досить простий, і підійде навіть для тих, хто ще ніколи не не пробував готувати лазанью. По-друге, як відомо, гарбуз містить безліч корисних речовин, деякі навіть не знайдеш у будь-якому іншому продукті, тому потрібно його їсти, поки є можливість. Ви можете подавати лазанью навіть як самостійну страву, оскільки вона виходить досить ситною. А можна зробити легкий соус чи заправку на ваш смак.

Кількість порцій 3
Час приготування 60 хв

  1. 1. Гарбуз — 300 г.
  2. 2. Листи готової лазаньї — 10 шт.
  3. 3. Волоські горіхи — 50 г.
  4. 4. Твердий сир — за смаком
  5. 5. Борошно — 30 г.
  6. 6. Вершкове масло — 20 г.
  7. 7. Молоко — 400 г.
  8. 8. Мускатний горіх — 5 г.
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Олія — 35 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Почистити гарбуз від шкірки, натерти на великій тертці. Потім приготувати соус бешамель: розтопити вершкове масло, обсмажити на ньому борошно до золотистого кольору. Залити гаряче молоко та добре розмішати. Потім додати перець, мускатний горіх та сіль. Дати покипіти 5 хвилин.

  2. Пластини лазаньї опустити в киплячу підсолену воду на 3-4 хвилини. Щоб пластинки не склеїлися, додати пару столових ложок олії. Залити соус у форму, покласти лист лазаньї, на неї тертий шар гарбуза, порізані великими шматками волоські горіхи, полити знову соусом та посипати тертим твердим сиром.

  3. В цій послідовності викласти всі листи лазаньї та гарбуз. Верхній шар рясно посипати нарізаними горіхами та тертим твердим сиром. Запікати у духовці хвилин 25 при температурі 170°С.