Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь літо › Курка, запечена під тертою картоплею
Курка, запечена під тертою картоплею

Курка, запечена під тертою картоплею

Що може бути краще, ніж рецепти, які несуть в собі приємний сімейний затишок і комфорт? Дивишся на страву - і тобі відразу стає дуже добре і спокійно на душі. Мабуть, саме за це такі страви називають "домашніми". Одну з таких домашніх страв ми і пропонуємо. Це запечена курка з картоплею. Можливо, вона і досить проста, але ж такі страви і підходять найкраще для домашньої вечері. Особливо якщо ви втомилися Але якщо приготувати курку з картоплею від душі, то вийде просто чудова страва. Приготувавши її з любов'ю, ви побачите в очах своїх близьких море подяки та теплоти після вечері. Подавати страву можна з овочами або легкими салатами.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Куряче філе — 2 шт.
  2. 2. Картопля велика — 4 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Помідор великий — 2 шт.
  5. 5. Сметана — 100 г.
  6. 6. Яйця — 3 шт.
  7. 7. Часник — 2 зубчики
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Куряче філе порізати уздовж волокон на шматочки і кожен гарненько відбити.

  2. На деко, застелене фольгою, викласти шматочки філе і за смаком посолити і поперчити.

  3. Помідори нарізати кружечками і щільно укласти на філе.

  4. В окремій мисці трохи збити яйця виделкою, додати сметану, дрібно нарізану цибулю і натертий часник. Посолити, поперчити і добре перемішати.

  5. Картоплю натерти на крупній терці і додати до одержаної консистенції. Знову добре перемішати.

  6. Готову масу рівним шаром розподілити зверху на філе з помідорами.

  7. Деко поставити в попередньо розігріту до 180°С духовку і запікати до появи золотистої скоринки. Готову страву розрізати на порції і подавати.