Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий європейська сочевиця › Суп із сочевиці з беконом
Суп із сочевиці з беконом

Суп із сочевиці з беконом

Незважаючи на скромний набір інгредієнтів, суп виходить дуже апетитним, ситним і наваристим. Якщо Ви ніколи не готували сочевицю – обов'язково спробуйте. На відміну від свого найближчого «родича» гороху, вона не примхлива: сочевицю зовсім не потрібно попередньо довго замочувати, і вариться вона набагато швидше. Після варіння зернятка повинні залишатися цілісними, але м'якими. Не сумнівайтеся, Вам і Вашим рідним сподобається густий, насичений кремовий смак цього супу з легкою горіховою ноткою і ароматом копченостей, що збуджує апетит. І не забудьте безпосередньо перед подачею (щоб вони не розмокнули) всипати жменьку ароматних хрустких сухариків і при бажанні посипати свіжою зеленню.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сочевиця (помаранчева або зелена) — 200 г
  2. 2. Бекон або грудинка — 200 г
  3. 3. Цибуля — 200 г
  4. 4. Білий батон — половина
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Мелений чорний перець — за смаком
  7. 7. Рослинна олія для підсмажування — 2 ст.л
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю налийте 2 л води і доведіть до кипіння.

  2. Сочевицю як слід промийте.

  3. Як тільки вода закипить, всипте сочевицю, зменшіть вогонь і відваріть її до готовності (сочевиця не повинна розваритися і втратити форму, а лише стати м'якше) - це займе приблизно 10-15 хвилин. Коли сочевиця звариться, зніміть каструлю з вогню.

  4. Тим часом цибулю дрібно наріжте.

  5. Бекон або грудинку наріжте невеликими смужками.

  6. У сковороді розігрійте олію і обсмажте в ньому цибулю до м'якості. Потім додайте бекон або грудинку і добре обсмажте все разом.

  7. Потім додайте цибулю з беконом в каструлю з сочевицею, при цьому залишивши трохи олії, в якому вони смажилися, на сковороді. Посоліть і поперчіть за смаком, ще раз доведіть до кипіння, проваріть 1 хвилину і зніміть з вогню.

  8. Батон наріжте невеликими акуратними кубиками і підсмажте їх до золотистого кольору на сковороді, в якій смажився бекон з цибулею.

  9. Готовий суп розлийте по тарілках, в кожну всипте сухарики.