Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь українська весна › Гречані млинці
Гречані млинці

Гречані млинці

Гречані млинці дуже будуть доречними не тільки на Масляну, а й будуть великим делікатесом в повсякденному раціоні. Адже готувати-то їх не всі вміють. Тут важливо витримати пропорції і дотримуватися деяких тонкощів. Ось давайте і навчимося цій нескладній справі і спечемо гречані млинці. Так як гречаному борошну притаманна слабка клейкість, то ми будемо додавати пшеничне борошно. В залежності від того, яку начинку будете використовувати для своїх млинців додайте за смаком сіль. Можна придумати різні начинки для млинців. Наприклад, м'ясну, грибну, цибуляну. Або ж можна просто подавати млинці з ікрою, сьомгою або з оселедцем. Вийде дуже смачно і незвично, так як всі ж звикли їсти млинці на пшеничному борошні.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Гречана мука — 600 г.
  2. 2. Сіль — 1,5 ч. л.
  3. 3. Сухі дріжджі — 11 г.
  4. 4. Молоко — 900 мл.
  5. 5. Пшеничне борошно — 200 г.
  6. 6. Соняшникова олія — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно (гречане і пшеничне) просіяти і змішати з дріжджами. Влити 2 склянки теплого молока, перемішати і поставити в тепле місце.

  2. Через 5 г. додати тепле молоко, що залишилося, і сіль, перемішати і залишити ще на 2 г. Перед випіканням тісто не розмішувати.

  3. Випікати на добре розігрітій, змащеній маслом пательні, по 2-3 хв. з кожного боку.