Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка осінь › Брюссельська капуста і куряче філе під соусом
Брюссельська капуста і куряче філе під соусом

Брюссельська капуста і куряче філе під соусом

Подивившись на рецепт, можна впевнено сказати, що така страва - це чистої води джерело різних корисностей. Наприклад, брюссельська капуста. У дикому вигляді вона не зустрічається, а була виведена з листової капусти саме в Бельгії. Корисна вона тим, що в ній дуже багато клітковини і білка, ну і звичайно ж мінімум жирів. А якщо ще й приготувати її з курячим м'ясом, в якому теж достатньо білків, то ви отримаєте дуже низькокалорійну страву, причому дуже смачну. Вона виглядає дуже апетитно, а її смак тільки доводить це. Подавати страву звичайно ж в теплому вигляді і можна навіть без гарніру. Бо завдяки соусу вона виходить досить таки ситною.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Куряче філе — 500 г.
  2. 2. Брюссельська капуста — 300 г.
  3. 3. Молоко — 300 мл.
  4. 4. Борошно — 30 г.
  5. 5. Вершкове масло — 30 г.
  6. 6. Сир — 50 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Куряче філе відварити в підсоленій воді.

  2. У брюссельської капусти відрізати нижню частину.

  3. У каструлі воду довести до кипіння, посолити. В окріп покласти брюссельську капусту. Варити 15 хвилин.

  4. Для приготування соусу в маленьку каструльку покласти борошно, залити холодним молоком. Ретельно розмішати, щоб борошно розчинилося. Покласти вершкове масло, поставити на вогонь.

  5. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Кип'ятити 2 хвилини. Посолити і поперчити.

  6. Сир натерти на дрібній тертці. Куряче філе порізати великими шматочками.

  7. У форму викласти філе і брюссельську капусту, перемішати.

  8. Зверху залити соусом.

  9. Посипати тертим сиром. Поставити в розігріту до 150°C духовку. Готувати 20 хвилин.