Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній українська осінь › Борщ із вимоченого буряка
Борщ із вимоченого буряка

Борщ із вимоченого буряка

У народі кажуть, що кожна господиня по-своєму варить борщ. Дійсно, рецептів цієї страви існує дуже багато. Основа борщу - це м'ясний бульйон. Або овочевий, якщо борщ вегетаріанський. Для тих, хто не любить червоний борщ необхідно вимочувати натертий буряк, такий буряк втрачає колір при подальшому варінні. Особливість борщу з вимоченого буряку не в тому, що він забарвлюється в якийсь колір, а в тому, що з буряка йде його землянистий присмак. Щоб убити земляний запах, буряк можна варити окремо, потім пошинкувати і вкинути в борщ в кінці. Борщ виходить супер!

Кількість порцій 4
Час приготування 200 хв

  1. 1. М'ясо — 150 г.
  2. 2. Масло вершкове — 5 г.
  3. 3. Сметана — 30 г.
  4. 4. Буряк — 100 г.
  5. 5. Капуста білокачанна — 150 г.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 15 г.
  7. 7. Коріння селери — 10 г.
  8. 8. Коріння петрушки — 20 г.
  9. 9. Петрушка — 5 г.
  10. 10. Паста томатна — 10 г.
  11. 11. Вода — 400 мл.
  12. 12. Оцет — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити м'ясний бульйон. Буряк промити під водою, очистити від шкірки, тонко нашаткувати. Викласти нарізаний буряк в миску, залити 1-2 л. води, додати оцет, настоювати протягом 2 годин, при цьому воду необхідно змінити 2 рази.

  2. Цибулю, петрушку і селеру очистити, нашаткувати, обсмажити все на сковороді в олії, додати томатну пасту. Додати в сковороду буряк, влити 100 мл. бульйону, тушкувати під кришкою протягом 20 хвилин.

  3. Бульйон необхідно процідити, повторно поставити на вогонь, всипати в нього нашатковану капусту, і буряк зі сковороди. Варити борщ до повної готовності. Подавати зі сметаною і січеною зеленню.