Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка гарнір весна › Запечені овочі з часником і пармезаном
Запечені овочі з часником і пармезаном

Запечені овочі з часником і пармезаном

Овочі мають дуже багато плюсів. По-перше, свіжі овочі несуть нам величезний запас вітамінів. У літню пору ними потрібно запасатися на весь рік. По-друге, овочі досить низькокалорійні. Їх можна їсти не побоюючись за фігуру і зайві кілограми. Як же краще приготувати овочі, щоб їх корисні властивості не були втрачені? Звичайно ж запекти. Адже страви, приготовлені в духовці, зберігають вітаміни у великій кількості. А якщо ще й додати до них часник для аромату і пармезан для м'якого смаку, то ви отримаєте чудову страву, яка радує око своїм виглядом і подарує вам приємний смак. Ви можете також додати зелень, прикрасивши нею страву перед подачею.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Часник — 50 г.
  2. 2. Картопля — 330 г.
  3. 3. Цибуля — 200 г.
  4. 4. Помідори — 300 г.
  5. 5. Цукіні — 200 г.
  6. 6. Олія оливкова — 20 мл.
  7. 7. Італійські спеції — 10 г.
  8. 8. Перець чорний мелений — 5 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 220°C градусів. З часнику зрізати верхівку, а кожен зубчик трохи надрізати. Загорнути його у фольгу.

  2. Картоплю добре помити і нарізати на четвертинки. Цибулю очистити від лушпиння і розрізати на 4 частини. Помідори помити, розрізати на кілька частин. Цукіні помити і розрізати на кілька скибочок.

  3. У мисці змішати оливкову олію, спеції і перець. Додати овочі і добре перемішати. Покласти овочі в духовку, додати сіль і запікати близько 30 хвилин. Дістати овочі та часник. Часник розпакувати, видавити зубчики на овочі і подавати.