Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь м'ясо вечеря › Запечена цибуля з м'ясною начинкою
Запечена цибуля з м'ясною начинкою

Запечена цибуля з м'ясною начинкою

Запечена цибуля з м'ясною начинкою це дуже смачна і водночас незвичайна страва. Вона досить проста у приготуванні страва. Водночас простота даної страви не позбавляє її оригінальності. Страву дуже добре подавати як закуску. Запечена цибуля з м'ясною начинкою здатна прикрасити будь-який святковий стіл і припаде до смаку всім гурманам. Завдяки тому, що цибулю попередньо потрібно злегка відварити, вона втрачає свою гіркоту і стає трохи солодкуватою. Саме цей факт і надає деякої пікантності страві. Страва до того ж дуже поживна. До буденного столу рекомендується подавати таку цибульку з картопляним пюре або відвареним рисом.

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Цибуля — 800 г.
  2. 2. Фарш із яловичини — 200 г.
  3. 3. Вершки (10-20%) — 100 мл.
  4. 4. Плавлений сир — 1 шт.
  5. 5. Часник — 2 зубчика
  6. 6. Сир — 50 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Почистити цибулю. Воду в каструлі довести до кипіння і покласти туди нерізану цибулю, варити протягом 15 хвилин.

  2. Злити воду, остудити цибулю. Розрізати кожну цибулину навпіл уздовж.

  3. Вийняти з розрізаних цибулин третину, і дрібно порізати. Часник також дрібно порізати.

  4. Плавлений сир натерти на терці.

  5. Порізану цибулю і часник обсмажити на олії 5 хвилин.

  6. Додати фарш, смажити 10-15 хвилин, розбиваючи фарш лопаткою, щоб він рівномірно просмажився. Посолити, поперчити.

  7. До фаршу додати вершки, покласти плавлений сирок, перемішати.

  8. Тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин до загустіння маси.

  9. Сир порізати пластинками.

  10. У форму викласти підготовлені половинки цибулин. Кожну половинку нафарширувати начинкою.

  11. Зверху викласти по пластині сиру. Поставити в розігріту до 180°C духовку і запікати 25-30 хвилин.