Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська гарнір весна › Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах
Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах

Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах

Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. У кулінарних цілях використовується серцевина овоча - квітколоже суцвіть і м'ясисті основи лусочок. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Якщо артишоки очищені, але не готуються відразу, їх слід помістити в прохолодну воду, підкислену лимонним соком або оцтом. Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах - страва французької кухні. Вона безсумнівно сподобається Вам своїм оригінальним смаком. Подавати до столу приготовані артишоки можна на великому блюді, посипавши зверху нарізаною петрушкою.

Кількість порцій 4
Час приготування 130 хв

  1. 1. Артишоки — 3 шт.
  2. 2. Вода — 4 л.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 3 ст. л.
  4. 4. Олія оливкова — 3 ст. л.
  5. 5. Часник — 1 шт.
  6. 6. Сіль — 2 ст. л.
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Оцет винний — 1,5 ст. л.
  9. 9. Вино біле сухе — 2,5 ст. л.
  10. 10. Бульйон яловичий — 7,5 ст. л.
  11. 11. Петрушка — 2 шт.
  12. 12. Лавровий лист — 0,5 шт.
  13. 13. Кмин — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Артишоки очистити від листя, розрізати вздовж на 4 частини. Довести до кипіння підсолену воду в каструлі, покласти у воду артишоки, варити протягом 10 хвилин, потім відразу ж злити воду.

  2. Духовку розігріти до 160°C. Поставити на невеликий вогонь каструлю, налити оливкову олію, обсмажити подрібнену цибулю, смажити протягом 5 хвилин, не доводячи до рум'янцю.

  3. Додати в каструлю до цибулі подрібнений часник, потім артишоки, посолити і поперчити за смаком. Накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь, тушкувати протягом 10 хвилин, не доводячи артишоки до коричневого кольору.

  4. Налити в каструлю вино і оцет. Додати вогонь, готувати до випарювання рідини на половину. Влити бульйон, додати загорнуті в марлю стебла петрушки, лавровий лист і кмин. Довести артишоки до кипіння, накрити зверху пергаментом. Накрити поверх пергаменту кришкою, поставити в духовку. Випікати протягом 75-90 хвилин. До кінця приготування рідина повинна вся випаруватися.