Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь тісто борошно зима › Заварне тісто
Заварне тісто

Заварне тісто

Ви любите ніжні еклери? А солодкі заварні булочки? Для всього цього вам потрібне заварне тісто, на приготування якого підуть лічені хвилини. Також вам необхідно всього декілька доступних гаманцю інгредієнтів і гарний настрій. Тісто легко може приготувати навіть починаюча господиня. Головне правило при приготуванні тіста - це велика кількість води, від якої тісто, власне, і стає таким повітряним. Маючи під рукою таке тісто, ви можете сміливо наповнити його заварним або масляним кремом і влаштувати своїм рідним свято посеред тижня. Експериментуйте, пробуйте щось нове, не бійтеся помилитися, і отримуйте щедрі компліменти!

Кількість порцій 5
Час приготування 14 хв

  1. 1. Мука — 95 г.
  2. 2. Сіль — щіпка
  3. 3. Вершкове масло — 75 г.
  4. 4. Яйце — 2 шт.
  5. 5. Вода — 215 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю з товстим дном покласти масло і влити 215 мл. води.

  2. Довести до кипіння так, щоб до того моменту, коли вода закипить, масло вже повністю розчинилося.

  3. Коли рідина закипить, всипати відразу все борошно (попередньо просіяне) і зняти каструлю з вогню.

  4. Діючи як можна швидше, добре перемішати тісто дерев'яною ложкою: скоро воно стане густим і буде відставати від країв каструлі. Тісто посолити.

  5. Опустити каструлю на одну третину в миску з холодною водою, щоб охолодити суміш.

  6. Збити в окремому посуді яйця.

  7. Коли суміш охолоне, влити яйця невеликими порціями, не перестаючи збивати. Якщо яйця великі, вам можуть не знадобитися всі - стежте за консистенцією тіста: у готовому вигляді воно має бути еластичним і гладеньким.