Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь європейська картопля вегетаріанські страви › Теплий картопляний салат з маслинами, фетою і м'ятою
Теплий картопляний салат з маслинами, фетою і м'ятою

Теплий картопляний салат з маслинами, фетою і м'ятою

Пікантний і цікавий салат з картоплею, сиром фета і м'ятою. Крім цікавого смаку, він також має певну особливість, а саме універсальність. Ви можете подати його до будь-якої страви – ​​буде це м'ясо, риба чи курка. Таким салатом можна замінити гарнір, а можна і подати як доповнення до гарніру. Якщо заправки з оливкової олії для вас недостатньо, то можете її замінити поєднанням оливкової олії, бальзамічного оцту і лимонного соку. Непоганим варіантом буде суміш оливкової олії з гірчицею або сирний соус в якості заправки. М'ята стане родзинкою салату, тому краще не нехтувати цим інгредієнтом. Якщо ж ви не любите м'яту, то можете замінити її будь-якою іншою зеленню за вашим смаком.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопля — 800 г.
  2. 2. М'ята свіжа — 30 г.
  3. 3. Сир фета — 230 г.
  4. 4. Маслини — 50 г.
  5. 5. Олія оливкова — 40 мл.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 80 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити, нарізати скибочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду. Розігріти олію на сковороді і трохи обсмажити її.

  2. М'яту помити і подрібнити. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями або півкільцями. Маслини нарізати кружечками або половинками. Сир розкришити. Змішати всі інгредієнти, заправити оливковою олією і подавати.