Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка літо › Торт "Павлова"
Торт "Павлова"

Торт "Павлова"

Торт овіяний історією завжди вражає і захоплює, як і його чудовий смак. Адже торт "Павлова" був створений для відомої російської балерини Анни Павлової. Сама форма випічки нагадує пачку балерини, яку власноручно, орудившись вилкою створив кулінар. Австралієць Герберт Сачс - винахідник кулінарного шедевра, дуже тонко і витончено передав образ не лише балерини, але і жінки. Непомітною солодкість не залишилася. Навіть якщо ви кулінар-любитель, тортик буде вам під силу, без сумнівів. Як можна пройти повз ніжне солодке диво? Насичений історією і любов'ю ніжний торт-безе не залишить вас байдужими.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яєчні білки — 4 шт.
  2. 2. Цукрова пудра — 1 стакан
  3. 3. Крохмаль кукурудзяний — 3 ч. л.
  4. 4. Оцет винний білий — 1 ч. л.
  5. 5. Вершки 30 % — 550 мл.
  6. 6. Банан — 1 шт.
  7. 7. Полуниця — 300 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цукрову пудру і крохмаль просіяти. У мисці збити білки міксером. У кінці додати до них пудру і крохмаль, а також оцет.

  2. Підготувати пергамент і застелити ним деко. Накреслити коло діаметром 20 см. (залежно від бажаного розміру торта). Викласти збитий білок на коло. Прокреслити борозни на поверхні білкової суміші (довгі дрібні заглиблення) за допомогою виделки. Білкова маса має бути схожа на балетну пачку.

  3. У заздалегідь нагріту до 160ºС духовку помістити деко з майбутнім тортом. Випікати 40 хвилин. Готовому торту дати остигнути у відкритій духовці.

  4. Вершки збити в піну, відставити. Перейти до фруктів. Банан очистити і нарізати шматочками. Полуницю вимити, обсушити і нарізати на четвертинки. Прикрасити торт вершками і фруктами. Торт "Павлова" готовий!