Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви літо › Горіхово-овочеві кульки
Горіхово-овочеві кульки

Горіхово-овочеві кульки

Горіхово-овочеві кульки - дуже смачна і оригінальна закуска. Рецепт приготування цієї закуски дуже простий і займає за часом всього 15-20 хвилин. Горіхи для кульок можна брати різних видів: волоські, арахіс, кешью, фундук. Зовні кульки виходять приголомшливо апетитними і красивими, вони прикрасять будь-який святковий стіл. Але горіхово-овочеві кульки - це не тільки смачне і гарне, але і корисне сироїдне блюдо, адже овочі і горіхи, що входять до складу закуски, не піддаються тепловій або термічній обробці.

Кількість порцій 5
Час приготування 20 хв

  1. 1. Стебло селери — 1 шт.
  2. 2. Цибуля-порей — 6 ст. л.
  3. 3. Мигдаль — 200 г.
  4. 4. Морква — 2 шт.
  5. 5. Горіхи волоські — 150 г.
  6. 6. Сіль крупна — 1 ч. л.
  7. 7. Соус соєвий — 2 ч. л.
  8. 8. Шавлія — за смаком
  9. 9. Кмин мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Горіхи замочити у воді на 1 годину, після чого злити воду, обсушити горіхи на паперовому рушнику.

  2. Моркву і цибулю очистити, перекласти в чашу блендера, додати селеру, подрібнити. Додати в блендер горіхи, сіль, кмин, шавлію, соєвий соус, ще раз подрібнити до однорідної маси.

  3. Зліпити з маси в блендері кульки, кожен раз змочуючи руки в мисці із водою. Покласти кульки на сушку на 1 годину при температурі 60ºС. Кульки повинні бути сухі зовні і м'які всередині. При необхідності зменшити температуру. Подавати теплими.