Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви шинка весна › Ендівій з шинкою "Прошуто", запечені під соусом
Ендівій з шинкою "Прошуто", запечені під соусом

Ендівій з шинкою "Прошуто", запечені під соусом

Ендівій більше відомий під назвою "салатний цикорій". Він займає почесне місце серед зелених овочів, найбільш багатих вітаміном A. Це, поряд з іншими салатами, один із чемпіонів за вмістом вітамінів. Крім цього, цей овоч цінний для людини вмістом у ньому кальцію, заліза, фосфору, калію та інших корисних речовин. Ендівій сприяє зниженню рівня глюкози і холестерину в крові. Цей салат стане Вашим союзником у боротьбі з гіпертонією, анемією, захворюваннями печінки і жовчовивідних шляхів. За ці корисні властивості можна пробачити ендівію його досить специфічний гіркуватий смак. Почніть своє знайомство з ендівієм із приготування запропонованої страви.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Курячий бульйон — 600 мл.
  2. 2. Салатний цикорій — 6 шт.
  3. 3. Оливкова олія — 2 ст. л.
  4. 4. Шинка «Прошуто» — 200 г.
  5. 5. Вершкове масло — 3 ст. л.
  6. 6. Борошно — 3 ст. л.
  7. 7. Молоко — 200 мл.
  8. 8. Сіль — 1 ч. л.
  9. 9. Гірчиця — 1,5 ч. л.
  10. 10. Сир твердий — 200 г.
  11. 11. Мускатний горіх мелений — 1 щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ендівій зварити в курячому бульйоні до напівготовності 10-15 хвилин.

  2. Обсмажити на сковороді з оливковою олією до золотистого кольору.

  3. Кожен качан ендівія загорнути в скибочку шинки і укласти в жаровню.

  4. Для соусу натерти сир на крупній тертці. У каструлі розтопити на середньому вогні масло. Додати борошно і перемішати. Збиваючи, влити молоко і довести до кипіння. Варити, поки соус не загусне, помішуючи ложкою. Вимкнути вогонь і додати сіль, гірчицю і мускатний горіх. Збити.

  5. Полити ендівій соусом. Зверху посипати тертим сиром. Запікати в духовці 10 хвилин.