Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий духовка борошно › Яблука в карамелі
Яблука в карамелі

Яблука в карамелі

Навіть десерт до чаю або кави можна приготувати так, що він буде не просто солодкий, а і корисний. Звичайно ж в такому випадку вам потрібно буде готувати фрукти. Яблука в клярі - це дуже простий десерт, який зможе приготувати навіть той, хто не сильний у кулінарному мистецтві. І таким чином порадувати своїх рідних. Адже що може бути краще, ніж посмішки ваших близьких від того, що їм дуже сподобалося ваше куховарство? А якщо такий десерт ще й багатий вітамінами, то він стає в два рази смачнішим. Адже яблука - це джерело заліза. А його часто не вистачає нашому організму. Регулярний прийом в їжу яблук знижує ризик захворювань, які пов'язані із серцево- судинною системою.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 180 г.
  2. 2. Яйце — 1 шт.
  3. 3. Яблука — 2 шт.
  4. 4. Соняшникова олія — 400 г.
  5. 5. Кунжутна олія — 35 г.
  6. 6. Цукор-пісок — 175 г.
  7. 7. Кунжут — 20 г.
  8. 8. Вода — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку необхідно приготувати кляр. Змішати борошно (130 г.), яйце і холодну воду, добре вимісити.

  2. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати уздовж на скибочки і обваляти в борошні, яке залишилось.

  3. Опустити кожен шматочок у кляр, щоб він покрив кожну скибочку. Обсмажити яблука до золотистого кольору в гарячому фритюрі при температурі 190°C протягом 10 хвилин.

  4. Далі дістати яблука і викласти на серветку, дати стекти зайвій олії.

  5. У сковороді нагріти на середньому вогні кунжутну олію.

  6. Додати цукор і постійно помішувати, довести суміш до стану карамелі. Як тільки цукор стане золотистого кольору, зменшити вогонь до мінімуму і через 3 хвилини зняти сковорідку з вогню. Додати кунжут і добре перемішати.

  7. Обсмажені в клярі яблука змішати з приготованою карамеллю.

  8. Подавати відразу ж після приготування. Перед вживанням вмочити кожну скибочку яблука в крижану воду - це злегка остудить карамель, зробить її більш крихкою, і вона не буде прилипати до зубів.