Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь болгарська другі страви весна › Болгарські овочеві котлети
Болгарські овочеві котлети

Болгарські овочеві котлети

Слово "котлети" майже у всіх асоціюється виключно з м'ясом, однак овочеві котлети, приготовані за даним рецептом, нічим не поступаються м'ясним. Рецепт овочевих котлет сподобається як вегетаріанцям, так і просто тим, хто хоче влаштувати розвантажувальний день. Котлети виходять дуже ситні. Поєднання відвареної картоплі і баклажанів надає страві ніжність і насиченість смаку. Овочеві котлети з кабачків і картоплі не варто недооцінювати: по-перше, це дійсно смачно і апетитно, по-друге, досить маловитратно, особливо в сезон, а по-третє, таке блюдо може виступати і як гарнір, і як закуска, і як гарячий сніданок.

Кількість порцій 5
Час приготування 80 хв

  1. 1. Баклажани — 3 шт.
  2. 2. Картопля — 5 шт.
  3. 3. Сухарі панірувальні — 200 г.
  4. 4. Вершкове масло — 30 г.
  5. 5. Петрушка — 1 пучок
  6. 6. Соняшникова олія — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — 1/2 ч. л.
  8. 8. Лимонна кислота — 1/2 ч. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Яйця — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити, нарізати великими шматками. Варити в підсоленій воді 15 хвилин.

  2. Баклажани очистити і нарізати кільцями. Воду довести до кипіння, додати лимонну кислоту і баклажани. Проварити 2 хвилини. Баклажани злегка обсмажити на вершковому маслі.

  3. Картоплю і баклажани подрібнити в блендері. Петрушку дрібно посікти.

  4. У глибокій мисці змішати пюре, панірувальні сухарі, зелень, додати сіль і перець.

  5. Для панірування збити виделкою яйця, посолити. Окремо на пласку тарілку насипати сухарі.

  6. З отриманого фаршу зліпити котлети. Вмочити їх у яйце, обкачати в панірувальних сухарях. Обсмажити на розігрітій олії з обох боків до рум'яної скоринки.