Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній французька осінь › Тартар з яловичини
Тартар з яловичини

Тартар з яловичини

Сьогодні ми з вами будемо готувати страву тартар з яловичини. Для цієї мети нам буде потрібна висококласна і дуже свіжа яловича вирізка. Тому з неї і готують найвишуканіші страви. Але так як в нашій страві м'ясо не проходить термічну обробку, то нам потрібно до його вибору підійти дуже серйозно і грунтовно. Купуйте м'ясо тільки в перевірених супермаркетах. Смак страви тартар виходить дивовижним, але на любителя, так як не всім припадає до смаку м'ясо, яке не пройшло термічну обробку. А любителі, звичайно, насолодяться смаком тартару. За бажанням страву можна щедро посипати дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.

Кількість порцій 3
Час приготування 45 хв

  1. 1. Вирізка яловича — 300 г.
  2. 2. Яйце куряче — 4 шт.
  3. 3. Картопля — 4 шт.
  4. 4. Каперси — 15 г.
  5. 5. Корнішони — 15 г.
  6. 6. Часник — 1 зубчик
  7. 7. Багет французький — ½ шт.
  8. 8. Масло вершкове — 165 г.
  9. 9. Олія оливкова — 5 ст. л.
  10. 10. Олія соняшникова — 200 мл.
  11. 11. Мед — 1 ч. л.
  12. 12. Гірчиця діжонська — 1 ст. л.
  13. 13. Оцет — ½  ст. л.
  14. 14. Оцет бальзамічний — 1 ст. л.
  15. 15. Соус вустерширський — 2 мл.
  16. 16. Соус табаско — 2 мл.
  17. 17. Кетчуп — 1 ч. л.
  18. 18. Рукола — 40 г.
  19. 19. Цибуля-шалот — 1 головка
  20. 20. Цибуля-різанець — 2 г.
  21. 21. Листя базиліка зеленого — 2 г.
  22. 22. Петрушка — 2 г.
  23. 23. Сіль — за смаком
  24. 24. Перець чорний мелений — за смаком
  25. 25. Чебрець — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю вимити, крупно нарізати і викласти на гарячу сковороду разом із 150 грамами вершкового масла і чебрецем. Посолити, поставити на максимальний вогонь. Коли масло почне пінитися, зменшити вогонь вдвічі і перемішувати, струшуючи сковороду. Через чверть години, якщо картопля вже стане м'якою, зняти з вогню.

  2. Вийняти з сковороди чебрець, масло, що залишилося злити. Приготувати майонез - основу для соусу тартар. Жовтки двох яєць змішати з половиною гірчиці і звичайним оцетом, посолити і поперчити. Збити вінчиком, підливаючи соняшникову олію, поки суміш не стане однорідною. Додати чайну ложку води, щоб зафіксувати емульсію.

  3. Відварити два яйця - на це піде рівно дев'ять хвилин. З яловичої вирізки видалити вени, жили й жир, нарізати її спочатку тонкими, по 5 мм., шматками поперек волокон, а потім нарубати їх дрібними кубиками.

  4. Каперси, корнішони і зварені яйця нарізати шматочками такого ж розміру, як м'ясо, шалот - трохи дрібніше. Подрібнити цибулю-різанець, листя базиліка і петрушки. Додати все це в майонез - і соус тартар готовий. Дві столові ложки отриманого соусу, табаско, кетчуп і вустерширский соус змішати з яловичиною.

  5. Багет нарізати шматками товщиною 1 см., покласти на кожен по два грами вершкового масла, поставити в духовку і запікати в режимі «Гриль» до золотистої скоринки. За допомогою кулінарного кільця викласти тартар на тарілки, в яких страва буде подаватися.

  6. Половину діжонської гірчиці з'єднати з медом, бальзамічним оцетом і оливковою олією. Додати дрібно нарізаний зубчик часнику, розмішати все вінчиком і заправити цим соусом руколу.

  7. Викласти на тарілки з тартаром з яловичини по дві грінки, обсмажені часточки картоплі і трохи руколи. Прикрасити гілочкою чебрецюі і посипати меленим чорним перцем.