Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо духовка другі страви квасоля › Запечена курка по-мексиканськи
Запечена курка по-мексиканськи

Запечена курка по-мексиканськи

Як і всі мексиканське, страви у них теж з легкою гостротою. Мексиканці люблять додавати різні приправи і трави в будь-яку страву. І запечена курка - це не виключення. Коріандр тут грає не останню роль. Адже його пряний аромат полонить всіх ваших гостей ще до того, як вони спробують цю страву. Не кажучи вже про смак курки з рисом. Ця страва досить дієтична, але при цьому ні у кого не виникне відчуття голоду. Тому це прекрасний варіант для хорошої легкої вечері. Ваші рідні будуть вас дякувати і просити добавки, а ви будете задоволені тим, як легко і просто приготувати цю страву. Ви можете її подавати як повноцінну або ж зробити до неї легкий овочевий салат.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Рис арборіо — 165 г.
  2. 2. Квасоля червона консервована — 300 г.
  3. 3. Коріандр свіжий — 3,5 ст. л.
  4. 4. Філе куряче — 600 г.
  5. 5. Соус тако — 400 г.
  6. 6. Сир чеддер — 250 г.
  7. 7. Сметана — 125 г.
  8. 8. Олія рослинна — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до температури 180°С. Змастити олією керамічну форму для випікання. Налити воду в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, всипати рис, варити 10-12 хвилин, мішаючи. Воду злити.

  2. У формі змішати квасолю і 1,5 ст. л. коріандру, додати відварений рис, ретельно перемішати. Придавити масу до дна форми.

  3. На великій сковороді розігріти олію на сильному вогні. Куряче філе викласти в сковороду, повнісю обсмажити, при цьому не розрізаючи на шматки. Смажити протягом 3 хвилин з кожного боку. Додати тако і тушкувати ще 3 хвилини.

  4. Половину натертого сиру висипати зверху на рис, викласти куряче філе, посипати 1,5 ст. л. коріандру і зверху посипати другою половиною тертого сиру. Накрити зверху форму фольгою.

  5. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 30-40 хвилин, зняти фольгу і випікати ще 5 хвилин. Розрізати на чотири частини.