Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо десерти фрукти › Полуничний рай
Полуничний рай

Полуничний рай

Цей десерт не дарма отримав сво. настільки гучну назву. Адже це дійсно рай для тих, хто любить легкі та ніжні десерти. Він дуже відрізняється від звичних нам тортів і тістечок. По-перше, цей десерт дуже легкий, в ньому немає багато крему і саме тому полуничний рай не дуже калорійний. По-друге, такі порційні десерти дуже зручні на великих і не дуже вечірках. Адже можна заздалегідь приготувати потрібну кількість, знаючи, скільки гостей прийде. При цьому десерт з полуниці завжди виходить досить соковитим і солодким завдяки фруктозі, яка є в полуниці. Ягоди полуниці дуже корисні для дорослих і дітей. А тим більше, якщо приготувати її у такий приємний спосіб.

Кількість порцій 2
Час приготування 45 хв

  1. 1. Полуниця — 160 г
  2. 2. Желатин — 5 г
  3. 3. Вершки 33-35% — 30 мл
  4. 4. Цукрова пудра — 20 г
  5. 5. Вода — 50 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Желатин всипаємо в миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо желатин набухати (хвилин на 10), а поки підготуємо інші інгредієнти.

  2. Частину полуниці промиваємо, обриваємо хвостики і поміщаємо ягоди в чашу блендера.

  3. Збиваємо полуницю на високій швидкості до отримання однорідного гладкого пюре.

  4. Решту полуниці також промиваємо і видаляємо хвостики. Розрізаємо кожну ягідку на дві половинки. Одну красиву ягідку потрібно залишити для прикрашання вже готового десерту.

  5. Холодні вершки для збивання виливаємо в глибоку миску. Всипаємо цукрову пудру.

  6. Збиваємо вершки до отримання стійкої маси.

  7. Виливаємо у вершкову масу полуничне пюре. Обережно перемішуємо.

  8. Замочений желатин розпускаємо в мікрохвильовій печі або на повільному вогні (стежте, щоб рідина з желатином НЕ закипіла). Крупинок бути не повинно, желатин повністю розчиняється у воді. Даємо йому трохи охолонути, помістивши миску на лід, і вливаємо в вершковий мус.

  9. Ще раз обережно перемішуємо, щоб желатин рівномірно розподілився у збитих вершках.

  10. Приступаємо до формування самого десерта. На дно склянки з широким дном викладаємо по стінках половинки нарізаної полуниці зрізом назовні.

  11. Далі викладаємо частину (близько двох столових ложок) вершкового крему. Після – викладаємо ще ряд полуниці так, як і нижній шар.

  12. І закриваємо все вершковим кремом, поміщеним в кондитерський мішок.

  13. Ставимо десерт в холодильник до повного застигання вершкового крему. Після – подаємо десерт до столу, прикрасивши кожну порцію половинкою полуниці.