Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий європейська дієтичні страви › Закуска з баклажанів і сочевиці
Закуска з баклажанів і сочевиці

Закуска з баклажанів і сочевиці

Пропонуємо вашій увазі прекрасну закуску з баклажанів і сочевиці . Її появі на столі дуже зрадіють люди , які дотримуються здорового способу життя. Адже , баклажани - це джерело вітамінів і всіх необхідних організму людини мікроелементів. Вони містять багато клітковини , пектину , білків , калію , кальцію , фосфору , заліза , магнію , натрію , а також ряду вітамінів. Сочевиця - це теж не менш корисний продукт ніж баклажани. Сочевиця містить в собі велику кількість рослинного білка , який легко засвоюється організмом. Сочевиця також містить калій , марганець , бор , кобальт , йод , цинк , фосфор , кальцій , залізо , мідь , молібден , жирні кислоти групи Омега- 6 , Омега- 3 .

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Баклажани — 1 шт.
  2. 2. Сочевиця — 200 г
  3. 3. Зелена цибуля — 50 г
  4. 4. Вино біле — 20 мл
  5. 5. Оливкова олія — 30 мл
  6. 6. Сир фета — 100 г
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Салат — 100 г
  9. 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промийте сочевицю і викладіть в каструлю з великою кількістю води. Доведіть до кипіння, потім варіть до пом'якшення сочевиці. Злийте воду.

  2. Баклажан наріжте на скибочки. Змастіть їх оливковою олією з двох сторін і обсмажте з кожного боку.

  3. Зелену цибулю дрібно наріжте.

  4. Змішайте цибулю і вино з сочевицею. Приправте сіллю і перцем.

  5. Викладіть перед подачею на тарілку скибочку баклажана, потім трохи сочевиці, розкришіть сир фета, зверху накрийте ще однією скибочкою баклажана і ще раз повторіть, потім посипте листя салату і подавайте.