Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий європейська › Яловичий стейк з вершково-грибним соусом
Яловичий стейк з вершково-грибним соусом

Яловичий стейк з вершково-грибним соусом

Здається, немає межі для польоту фантазії в приготуванні м'ясних страв. Крім того, що з нього виходять дуже смачні і воістину стильні страви, вони ще й дуже вигідні. Адже м'яса не потрібно дуже багато, аби наїстися. Наприклад, яловичий стейк з вершково-грибним соусом полонить шлунок і серце будь-якого гурмана. Ця страва дуже незвичайна завдяки додаванню в неї кисло-солодкого вустерширського соусу. Лимонний сік разом з гірчицею додадуть стейку пікантності, а часник стане відмінним афродизіаком. Саме тому страву можна сміливо готувати для романтичної вечері. Нотки коньяку зроблять смак незвичайним, запаморочливим у всіх сенсах цього слова. Приємного!

Кількість порцій 1
Час приготування 20 хв

  1. 1. Філе яловиче — 500 г.
  2. 2. Соус вустерширський — 100 г.
  3. 3. Лук-шалот — 1 ч. л.
  4. 4. Часник — 1 зубчик
  5. 5. Гриби свіжі — 150 г.
  6. 6. Сік лимонний — 1 ст. л.
  7. 7. Гірчиця — 1 ч. л.
  8. 8. Вершки 40% — 200 мл.
  9. 9. Лук ріпчастий — 1 ст. л.
  10. 10. Коньяк — 100 г.
  11. 11. Чебрець свіжий — 1 ч. л.
  12. 12. Петрушка — 1 ч. л.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти столову ложку вершкового масла в сковороді на середній температурі. Додати стейк з невеликою кількістю солі і перцю і смажити по 2 хвилини з кожного боку. Покласти на тарілку і поставити в морозильну камеру на 5 хвилин.

  2. Знову розігріти вершкове масло в сковороді, додати вустерширський соус, подрібнену цибулю-шалот, часник і гриби. Пасерувати 2 хвилини, приправивши лимонним соком, сіллю і перцем. Додати стейк, чебрець, петрушку і гірчицю. Просмажити м'ясо до такої міри, як подобається.

  3. Додати жирні вершки і розкришений зубчик часнику. Нахилити трохи сковороду і вилити коньяк до м'яса. Збільшити вогонь і дати йому зловити пари коньяку - через деякий час зняти з вогню.

  4. Покласти стейк на тарілку поливши соусом з грибами.