Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо весна › Пряникові плюшки
Пряникові плюшки

Пряникові плюшки

Ви пам'ятаєте смак дитинства? Давно ви його відчували? От ви біжите по калюжах і вам все-одно, що бризки бруднять ваш одяг, от ви вилізли на сусідський гараж, а от з'явилася веселка і ви, затамувавши подих, рахуєте кольори на ній. А ось ваша мама спекла дуже смачні тістечка і ви взяли трохи випічки у двір, аби пригостити сусідських дітей. Саме пряникові плюшки, їх солодкий аромат, допоможуть вам побувати в дитинстві, а також подарувати усмішку вашим діткам. Ви нібито разом з ними знову покатаєтеся на маленькому велосипеді або ж повірите в Діда Мороза. І не важливо, що це смішно і абсурдно. Можна ж хоч трохи помріяти. Пряникові плюшки зроблять навіть звичайний чорний чай смачнішим. Але самим підходящим напоєм для них буде ароматне какао. Насолоджуйтесь!

Кількість порцій 9
Час приготування 70 хв

  1. 1. Апельсин — 2 шт.
  2. 2. Цукор — 150 г.
  3. 3. Ванільний цукор — 1 упаковка
  4. 4. Листкове тісто — 1 упаковка
  5. 5. Яєчний білок — 1 шт.
  6. 6. Цукрова пудра — 150 г.
  7. 7. Подрібнені фісташки — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Один апельсин обдати окропом, натерти цедру на дрібній тертці, вичавити сік. Цукор змішати до однорідності з меленим мигдалем, апельсиновим соком, 1 ч. л. апельсинової цедри і сумішшю спецій для пряників.

  2. Листкове тісто розморозити, розкачати, намазати мигдалево-цукровою сумішшю, не доходячи до країв 2 см. Яєчний білок збити, намастити ним краї. Міцно скачати тісто в рулет, поставити на 30 хвилин у холодильник.

  3. Нарізати рулет поперек на шматочки товщиною 1 см. Викласти їх на застелене пекарським папером деко. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці на вогні трохи нижче середнього близько 20 хвилин.

  4. Другий апельсин обдати гарячою водою, зрізати цедру тонкими смужками за допомогою овочечистки, вичавити сік. Змішати цукрову пудру з 6 ст. л. апельсинового соку до однорідності, намазати плюшки сумішю, що вийшла, і покласти їх остигати.

  5. Викласти плюшки на тарілку, прикрасити апельсиновою цедрою, посипати фісташками, подавати до столу.