Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська м'ясо › Смажені свинячі реберця
Смажені свинячі реберця

Смажені свинячі реберця

Смажені свинячі реберця - страва для справжнього чоловіка, мачо, хазяїна свого слова. Якщо ви хочете щось від свого коханого, але боїтеся про це попросити, дійте сміливо - спокушайте його за допомогою свинячих реберець і кухлика пива. І, повірте, він ваш. Така страва розтопить лід у серці навіть самого холодного чоловіка. Чи варто згадувати, що чоловіки життя свого не уявляють без м'яса. Ця страва допоможе також вам вирости в його очах як господині. Смажені реберця готуються всього за 30 хвилин. Зате подяку за таке частування ви будете відчувати ще дуже довго. Насолоджуйтеся їжею і увагою після неї!

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. М'ясо (свинячі ребра) — 1,2 кг.
  2. 2. Олія — 60 г.
  3. 3. Мед — 45 г.
  4. 4. Гірчиця — 15 г.
  5. 5. Кетчуп — 45 г.
  6. 6. Соєвий соус — 30 г.
  7. 7. Апельсиновий сік — 100 мл.
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати складові маринаду (мед, гірчицю, кетчуп, соєвий соус), додати 3 столові ложки олії, розмішати. В кінці вилити цитрусовий сік. Ще раз перемішати до однорідності. Свинячі ребра промити, злегка обсушити та розрізати між ребрами. Покласти м'ясо до миски, накрити плівкою та струснути кілька разів, щоб маринад обволік всі шматочки рівномірно.

  2. Затягнуту плівкою миску поставити в холодильник на 2 години. Непогано, якщо є можливість кілька разів струснути ребра, поки вони маринуються. За годину до готування миску поставити на стіл для зігрівання до кімнатної температури. Сковорідку розігріти на сильному вогні, налити трохи олії. З ребер столовим ножем зняти зайвий маринад та обсмажити (без кришки) з двох сторін, щоб на м'ясі утворювалася скоринка.

  3. Отримавши необхідну рум'яну скоринку, зменшити вогонь та під кришкою смажити ребра до готовності, перевертаючи з однієї сторони на іншу. Все це займає 7 хвилин від початку смаження. Якщо ж м'ясо не дуже вдале, і після смаження воно важко протикається виделкою, то потрібно додати в сковорідку трохи маринаду та теплої води і протушкувати м'ясо хвилин 15.