Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо грузинська обід літо › Шашлик з курки в грейпфруті
Шашлик з курки в грейпфруті

Шашлик з курки в грейпфруті

Як добре, коли приходить таке довгоочікуване літо. Тоді можна запросто вибратися з друзями та рідними і порадуватися першому теплому сонцю та, звичайно ж, посмакувати такою дивовижною стравою, як шашлик. Думаємо, ніхто не буде суперечити тому, що їх приготування завжди приносить радість кулінарові. Але ми пропонуємо не звичайне використання стандартних компонентів, якщо не боїтесь експериментувати, то цей спосіб приготування саме для вас. Звичайно ж, курячі шашлики є набагато легшими для нашого шлунка, ніж будь-які інші, вони, крім того, ще й є виходять ніжними. Такі вдалі характеристики цієї страви не можуть не змусити вас пригтувати шашликиза нашим рецептом та заінтригувати всіх рідних та близьких.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Стегно куряче або гомілка куряча — 1500 г.
  2. 2. Грейпфрут — 1-2 шт.
  3. 3. Хмелі-сунелі — 1 ст. л.
  4. 4. Перець сичуаньський — 1 ч. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Цибуля — 6 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Стегенця або гомілки звільнити від шкіри і кісток. Вирізати всі хрящики і прожилки. Нарізати невеликими довгуватими шматками, з розрахунку 5 шматків на 1 шампур.

  2. Цибулю нарізати шайбами ​​(не розділяючи на кільця) товщиною 5-7 мм. Вичавити сік з грейпфрута разом з м'якоттю. Промите і обсушене м'ясо посолити, додати спеції, ретельно перемішати.

  3. Влити сік, щоб м'ясо повністю було ним покрито, пом'яти м'ясо в соку, перемішуючи, щоб всі шматочки просочилися. Додати цибулю. Обережно перемішати, не порушуючи цілісності цибулевих кілець. Долити сік, щоб шашлик був покритий ним повністю.

  4. Накрити ємність з шашликом харчовою плівкою і поставити шашлик з курки маринуватися не менше, ніж на 1,5-2 години. Якщо довше, то в холодильнику, можна на ніч.

  5. На шампур нанизувати м'ясо "гармошкою", перемежовуючи цибульними шайбами.

  6. Готувати шашлик треба над гарячим, без полум'я, вугіллям, протягом 15-20 хвилин, час від часу перевертаючи, щоб м'ясо смажилося рівномірно, і злегка поливаючи шашлик маринадом.