Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима італійська другі страви осінь › Спагеті з сардиною в томатному соусі
Спагеті з сардиною в томатному соусі

Спагеті з сардиною в томатному соусі

Це чудове блюдо для тих, хто любить італійську кухню. Взагалі спагетті з сардинами - найулюбленіше і знамените блюдо на Сицилії. Це не просто дуже смачне, але і дуже корисна страва. Насамперед філе сардини містить жирні кислоти «Омега-3», а також риб'ячий жир, антиоксиданти, вітаміни, макроелементи і мікроелементи, які мають позитивний вплив на імунітет, і оздоровчу дію на весь організм людини. Сардина в томатному соусі чудово доповнює спагетті і перетворює звичайне блюдо в маленький кулінарний шедевр.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Спагеті — 400 г.
  2. 2. Консервовані помідори — 230 г.
  3. 3. Консервована сардина — 190 г.
  4. 4. Чорні оливки — 100 г.
  5. 5. Каперси — 1 ст. л.
  6. 6. Часник — 2 зубчики
  7. 7. Петрушка — за смаком
  8. 8. Оливкова олія — 1 ст. л.
  9. 9. Перець чилі мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Макарони відварити в підсоленій воді, як вказано на упаковці. Потім макарони відкинути на друшляк. Залишити трохи води, в якій вони варилися.

  2. Консервовану сардину відкрити, злити з неї рідину і викласти на тарілку. Там її розім'яти виделкою і видалити всі кісточки.

  3. Консервовані помідори нарізати шматочками.

  4. Петрушку подрібнити, оливки крупно нарізати.

  5. Для соусу потрібно: на сковороду налити оливкову олію і обсмажити на ній часник, продавлений через прес. Потім додати перець чилі, помідори і сардину. Готувати приблизно 2 хвилини.

  6. Далі додати оливки, каперси (з каперсів злити маринад) і більшу частину подрібненої петрушки. Добре перемішати.

  7. Потім на сковороду викласти готову пасту і знову добре перемішати.

  8. Якщо соус буде густим, додати трохи води, в якій варилася паста.

  9. Подавати пасту з соусом гарячою, зверху присипавши рештою петрушкою.