Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима м'ясо осінь › Домашня панчетта
Домашня панчетта

Домашня панчетта

Представляємо вашій увазі рецепт прекрасного делікатесу. Панчетта перекладається дослівно з італійської як "грудинка". Родом такий делікатес з Італії. Він являє собою різновид бекону, тому для його приготування ми будемо використовувати свинячу грудинку. Панчетта є типовим м'ясним продуктом італійської кухні. Панчетта недешево коштує в супермаркетах. Але ви зможете заощадити багато грошей і при цьому порадувати свою сім'ю. А ми вам допоможемо власноруч приготувати такий делікатес - нічого складного в цьому немає. До речі, такий делікатес вживається в якості закуски. Можна також готувати всілякі вишукані страви з нього, наприклад, паста аля карбонара.

Кількість порцій 20
Час приготування 40 хв

  1. 1. Свиняча грудинка — 1,5 кг.
  2. 2. Часник — 4 зубчика
  3. 3. Сіль — 3 ст. л.
  4. 4. Цукор — 1 ст. л.
  5. 5. Чорний мелений перець — 3 ст. л.
  6. 6. Сушений розмарин — 1 ст. л.
  7. 7. Сушений чебрець — 1 ст. л.
  8. 8. Паприка — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З грудинки зняти шкіру. Добре натерти грудинку з обох сторін сіллю і цукром.

  2. Поставити грудинку в холодильник на 7 днів. Час від часу перевертати її. Через тиждень прибрати сіль і цукор з грудинки.

  3. Подрібнений часник змішати з іншими сухими спеціями. Натерти цією сумішшю грудинку. Згорнути її в рулет, міцно перев'язати товстими нитками і загорнути в тканинну серветку. Залишити рулет в холодильнику ще на один тиждень.

  4. Через пару тижнів панчетта буде готова, нарізати її тонкими скибочками.