Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима українська овочі осінь › Запіканка з баклажанів із помідорами та сиром
Запіканка з баклажанів із помідорами та сиром

Запіканка з баклажанів із помідорами та сиром

Пропонуємо приготувати вам смачну запіканку із баклажанів з помідорами і сиром. Гарячий салат і запіканка в одній особі, на смак нагадує гриби, поживний і дуже корисний. Не дарма на Сході баклажани називають овочами довголіття. Вони містять багато солей калію, вітамінів і мінеральних речовин. Добре розщеплюють жири, допомагають організму підтримувати кислотно -лужний баланс, корисні при хворобах серця, печінки і нирок. Помідори корисні при авітамінозах, всіх формах атеросклерозу. Цей овоч вважається сильним природним антиоксидантом. Індійські племена використовували його для збільшення потенції.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Баклажани — 400 г.
  2. 2. Помідори — 300 г.
  3. 3. Сир Моцарела — 150 г.
  4. 4. Сир (будь-який) — 50 г.
  5. 5. Яйце — 1 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажани очистити від шкірки, порізати пластинками завтовшки 2-3 мм.

  2. Яйце і щіпку солі трохи збити вінчиком. Масу додати в баклажани, щоб кожна пластинка покрилася яйцем. Залишити на 20 хвилин.

  3. Баклажани обсмажити на олії до легкого золотистого кольору з двох сторін. Після чого викласти на серветки, щоб стік зайвий жир.

  4. Помідори залити окропом на 3 хвилини. Зняти шкірку і порізати помідори дрібними кубиками.

  5. Покласти помідори на сковороду, трохи посолити, поперчити, додати дрібно нарізаний часник. Тушкувати протягом 10 хвилин на невеликому вогні під кришкою.

  6. Моцарелу нарізати тонкими пластинками.

  7. Твердий сир натерти на крупній терці.

  8. На дно форми викласти 1/3 баклажанів. Зверху викласти половину помідорового соусу. Зверху соусу - половину Моцарели.

  9. Потім знову баклажани, соус, моцарелу і останній шар баклажанів. Зверху посипати тертим сиром.

  10. Готувати протягом 25 хвилин при температурі 180°C.