Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська весна › Полуничний тірамісу
Полуничний тірамісу

Полуничний тірамісу

Що може бути смачніше, ніж цікавий вишуканий десерт, приготовлений своїми руками? А якщо він при цьому виходить не менш смачний, ніж у ресторані? А якщо ще й часу потрібно зовсім небагато, щоб його приготувати? Стільки плюсів в одному рецепті! Щоб трохи внести різноманітність у звичайний рецепт тірамісу, ми пропонуємо зробити його з полуницею. Адже цей фрукт надає свіжості і навіть пікантності страві. А ще, робити такий десерт можна не тільки в пору полуниці, а й навіть взимку. Досить просто заморозити її в холодильнику і використовувати, коли буде зручно. Ось такий нескладний, але дуже смачний рецепт домашнього десерту порадує всіх ваших гостей.

Кількість порцій 1
Час приготування 45 хв

  1. 1. Вершки — 80 г.
  2. 2. Сметана — 50 г.
  3. 3. Полуниця — 20 г.
  4. 4. Кава заварна — 200 мл.
  5. 5. Яєчні жовтки — 1 шт.
  6. 6. Какао-порошок — 5 г.
  7. 7. Коньяк — 20 г.
  8. 8. Цукрова пудра — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити вершки з полуницею до стану крему, додати сметану і ретельно перемішати, але не збивати.

  2. Якщо використовуються вершки і свіжа полуниця, обробити їх зануреним блендером, збити отриману масу до стану крему, а потім також змішати зі сметаною.

  3. Додати перетертий з цукровою пудрою жовток, перемішати все до однорідної маси. Бісквіт  вимочити в розчині кави і коньяку. У форму для тірамісу (в даному випадку склянка) викласти 1 столову ложку крему, потім 1 вимочений в каву бісквіт, далі ½ крему, поверх крему - другий бісквіт, також вимочений у каві і коньяку.

  4. Верхнім шаром викласти крем. Тірамісу з полуниці майже готовий! Поставити його в холодильник на кілька годин, потім посипати какао, прикрасити свіжою полуницею.