Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна без термічної обробки європейська весна › Огірковий салат з фетою і червоною цибулею
Огірковий салат з фетою і червоною цибулею

Огірковий салат з фетою і червоною цибулею

Хрусткі огірочки, червоний лук і фета, всі разом створюють простий освіжаючий салат. Сир фета, що входить до складу салату, надає салату прекрасні смакові якості. Фета - це сир, який роблять із суміші овечого та козячого молока. Користь цього м'якого сиру обумовлюється присутністю цілого спектру вітамінів (А, група В і Д) і мінералів (калій, фосфор і магній). Крім того, фета є бездонним джерелом легкозасвоюваного кальцію. З цього сиру роблять салати з морепродуктами, апетитні овочеві салати, печуть пироги, додають в гарячі салати і кришать в м'ясні страви з прянощами. Але через високу калорійність його не рекомендують для дієтичного харчування.

Кількість порцій 4
Час приготування 10 хв

  1. 1. Огірки — 400 г.
  2. 2. Сир фета — 150 г.
  3. 3. Цибуля червона — 2 шт.
  4. 4. Кріп — 2 ст. л.
  5. 5. М'ята (листя) — 10 шт.
  6. 6. Сік лимонний — 6 ч. л.
  7. 7. Цукор — 1 ч. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Олія оливкова — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Огірки очистити від шкірки, розрізати уздовж навпіл, витягнути насіння. Нарізати м'якоть на маленькі кубики.

  2. У мисці змішати нарізані огірки і розкришений сир фета.

  3. Червону цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями, додати в миску до сиру і огірків.

  4. Подрібнити кріп і м'яту, додати в миску. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

  5. В окремій мисці змішати олію, сік, а також спеції - сіль, цукор і перець.

  6. Отриманою сумішшю заправити салат.