Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна блендер італійська весна › М'ятне песто з волоськими горіхами
М'ятне песто з волоськими горіхами

М'ятне песто з волоськими горіхами

Соус песто - це один з найзнаменитіших італійських соусів. До складу класичного рецепту входять оливкова олія, сир пармезан, базилік і насіння хвойного дерева пінія. Традиційно всі інгредієнти розтираються в ступці. В Італії соус песто подають до супів, до лазаньї, до пасти. Грецький варіант песто крім інших інгредієнтів включає в себе свіжу перцеву м'яту, волоські горіхи і сир фета. М'ятний соус песто з горіхами прекрасно підходить до баранини і сиру або можна просто намазувати соус на хліб. Зберігати песто потрібно в холодильнику, заливши зверху трохи оливковою олією, щоб соус довше простояв і зберіг свій приголомшливий аромат.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Сир фета — 300 г.
  2. 2. Часник — 1 зубчик
  3. 3. Сік лимонний — 2 ст. л.
  4. 4. Листя м'яти — 300 г.
  5. 5. Волоські горіхи — 100 г.
  6. 6. Листя базиліка — 100 г.
  7. 7. Оливкова олія — 100 мл.
  8. 8. Цедра лимона — 0,5 ч. л.
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
  10. 10. Cіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Волоські горіхи розтовкти товкачем.

  2. Викласти горіхи на деко, а деко відправити у розігріту до 180°С духовку і обсмажити приблизно 10-12 хвилин, іноді помішуючи. Потім остудити горіхи.

  3. Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  4. Листя м'яти і базиліка нарвати на шматки.

  5. У комбайні подрібнити горіхи, м'яту, цедру і сік лимона, часник, сир фета, сіль і перець до однорідного стану.

  6. Потім додати оливкову олію і збити суміш до загустіння.