Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна другі страви обід › Фрикадельки і картопляний салат з редисом
Фрикадельки і картопляний салат з редисом

Фрикадельки і картопляний салат з редисом

Що може бути простіше, ніж картопля з м'ясом? Без цього традиційного поєднання ми не уявляємо українську кухню. Але цей рецепт є унікальним завдяки не просто м'ясу, а соковитим, маленьким, розміром як велика вишня кулькам, - фрикаделькам. Овочевий бульйон є основним інгредієнтом для підготовки багатьох страв, і в нашому випадку він також незамінний. Не забуваємо і про редиску - це один з перших овочів, який після довгої зими вітає нас своїми вітамінами ранньою весною. Спеції, що зроблять запашними та духмяними будь-яку страву, повністю довершать цей кулінарний шедевр. Ми споживаємо в даному салаті гірчицю, що безумовно додає гостроти та злегка солодкого смаку страві. Поєднання цих компонентів, в тому числі і черемши, є надзвичайно корисним, тому такому океану позитивних емоцій взагалі ціни немає.

Кількість порцій 1
Час приготування 45 хв

  1. 1. Молода картопля — 250г
  2. 2. Міцний овочевий бульйон — 75мл
  3. 3. Цибуля — 1шт
  4. 4. Гірчиця — 2.5 ч. л.
  5. 5. Фарш — 100г
  6. 6. Сир кисломолочний — 2 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець — за смаком
  9. 9. Черемша — 1 ст. л.
  10. 10. Оливкова олія — 1 ч. л.
  11. 11. Редиска — 200г
  12. 12. Кріп — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, почистити, відварити в достатній кількості підсоленої води до готовності. Воду злити. Картоплю поки що не чіпати.

  2. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно посікти. Овочевий бульйон довести до кипіння, відварити в ньому цибулю до м'якості. Відварену картоплю порізати невеликими шматочками, перемішати з бульйоном і 1,5 ч.л. гірчиці, залишити.

  3. Фарш перемішати до однорідності з 1 ст.л. знежиреного сиру, черемшею і  гірчицею, що залишилась. Приправити сіллю і перцем.

  4. Виліпити з отриманої маси фрикадельки, обсмажити їх з усіх боків до готовності в розігрітій на антипригарній сковороді оливковій олії.

  5. Редиску помити, почистити, нарізати тонкими кружечками. Перемішати з картоплею, кропом і сиром, що залишився. Посолити і поперчити.

  6. Викласти фрикадельки на тарілку, подавати до столу з картопляним салатом.