Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська травневі свята › Баранячі реберця «28 кісточок»
Баранячі реберця «28 кісточок»

Баранячі реберця «28 кісточок»

Баранина - це не тільки смачне, але я корисне м'ясо. У ньому досить багато заліза, але мало холестерину. Наприклад, у яловичині його більше. Тому баранину слід їсти тим, хто переживає за свою серцево-судинну систему. М'ясо баранини приготувати можна по-різному. Ми пропонуємо вам рецепт баранячих реберець. Це досить смачна і ситна страва, і її можна готувати як для сімейної вечері, так і подавати гостям за стіл, тому що страва має прекрасний зовнішній вигляд і аромат. Ви приємно здивуєте всіх своїх гостей смачною стравою із, здавалося б, звичайних реберець. Особливо приємно те, що готувати їх всього півгодини, ну а з'їдаються вони вже дуже швидко.

Кількість порцій 3
Час приготування 30 хв

  1. 1. Баранина — 1 кг.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. Часник — 1 шт.
  4. 4. Вино біле сухе — 200 мл.
  5. 5. Зіра — 1 ст. л.
  6. 6. Зелень — за смаком
  7. 7. Варення брусничне — 300 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно нарізати часник, м'ясо промити, поперчити, посолити та додати лавровий листок і зіру. Остання надає баранині дивовижний узбецький аромат.

  2. М'ясо потрібно замаринувати білим вином на 15 хвилин. Розрізати після цього баранину по одному реберцю в кожному шматку. На розігріту сковороду з рослинним маслом додати соус, який залишився після маринування та викласти м'ясо. Тушкувати близько 10 хвилин.

  3. В цей час нарізати кільцями цибулю та обсмажити на рослинній олії. Тоді, як з м'яса випарувалася вся рідина, залишити ще на 1 хвилину на гарячій сковороді, щоб шматочки покрилися коричневою скоринкою.

  4. Зняти одночасно смажену цибулю з м’ясом, дати охолонути та потім висипати у велике блюдо. За бажанням посипати зеленню. Добре поєднувати з солодким соусом – брусничним джемом.