Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній птиця літо › Курка по-фінськи
Курка по-фінськи

Курка по-фінськи

Національна кухня Фінляндії багата і різноманітна. У фінів ситні, смачні, апетитні страви. Їх застілля не обходяться без всіляких видів м'яса. Фінська кухня пропонує багато рецептів із використанням ягід. У запропонованому рецепті використовуються ягоди чорної смородини - багате джерело аскорбінової кислоти. Ягідки чорної смородини і гриби готуються разом, а фінальний акорд - додавання до цієї суміші сметани. Аромат чорної смородини неможливо переплутати ні з чим, а в поєднанні з ароматом грибів і сметани виходить чудове доповнення до приготованих в духовці курячих гомілок. Курка по-фінськи готова!

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Куряча гомілка — 400 г.
  2. 2. Гриби — 150 г.
  3. 3. Чорна смородина — 100 г.
  4. 4. Сметана — 5 ст. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Оливки — за смаком
  8. 8. Помідори — 1 шт.
  9. 9. Огірок — 1 шт.
  10. 10. Салат — 2 листочка
  11. 11. Зелений горошок — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курячі гомілки укласти на деко, посолити, поперчити і поставити в духовку на 30 хвилин.

  2. У сковороду скласти гриби, ягоди чорної смородини. Закрити кришкою, довести до готовності, періодично помішуючи.

  3. Помідори і огірки порізати соломкою. Додати в гриби сметану. Тушкувати 5 хвилин.

  4. Курку зверху полити сумішшю грибів і ягід. Подавати на листі салату, з помідорами, огірками, оливками і горошком.