Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна соус яйця осінь › Домашній майонез
Домашній майонез

Домашній майонез

Пройдіть для себе тест "Яка ви господиня". Наприклад, візьміть за правило готувати популярні страви чи соуси своїми руками - адже це набагато смачніше. Ні для кого не секрет, що покупні соуси не надто корисні для організму при частому вживанні в їжу. А ось ми пропонуємо вам приготувати майонез, який буде не тільки смачним, але й корисним одночасно. Всього за 30 хвилин ви можете зробити густий соус з колоритним і пікантним смаком. Густий майонез прикрасить будь-яку страву, смажена картопелька стане ще більш запашною, салат - ще більш незабутнім, а вас він зробить ще більш коханою. Адже всі ми пам'ятаємо, як прокладати шлях до серця чоловіка. Також відмінний соус можна зробити, додавши в майонез трохи домашнього кетчупу. Але пам'ятайте, що домашній майонез не зберігається так довго, як той, що купується. Тому готуйте стільки, скільки з'їсте за три дні.

Кількість порцій 1
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яєчні жовтки — 2 шт.
  2. 2. Гірчиця — 1 ч. л.
  3. 3. Лимонний сік — 2 ч. л.
  4. 4. Олія — 1 стакан
  5. 5. Сіль — 1/4 ч. л.
  6. 6. Чорний перець — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати вінчиком жовтки з сіллю, гірчицею, перцем і лимонним соком.

  2. Збивати 3-4 хв. (це дозволить майонезу стати гладким, коли в нього додаватиметься рослинна олія).

  3. Продовжуючи збивати, додавати по краплі олію. Коли залишиться 1/3 олії, влити її вже тонкою цівкою, не припиняючи збивати. Повинна вийти емульсія.

  4. Якщо вона надто густа, додати ще лимонного соку. Якщо соус продовжує залишатися густим, додати 1 ст. л. гарячої води, щоб трохи розбавити консистенцію.