Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна риба зима › Юшка класична
Юшка класична

Юшка класична

Незмінною основою для класичної юшки (тобто «білої», яка готується з білої річкової або морської риби) вважається прозорий, але насичений, концентрований і дуже ароматний рибний відвар. Одні варять юшку з різних видів рибки і вважають, що чим їх більше, тим смачніше і наваристіше буде суп. Інші ж вважають, що різновид риби для цієї першої страви повинен використовуватися виключно один. Як вчинити в цій повній суперечок справі – вирішувати Вам. Єдиний факт, з яким усі солідарні – рибка для юшки завжди повинна бути обов'язково свіжою і мало не живою з ніжним, жирним і солодкуватим м'ясом. Найкраще підійде, звичайно ж, окунь, судак і йорж – традиційні для юшки різновиди риби.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Риба — 800г
  2. 2. Цибуля — 1шт
  3. 3. Зелена цибуля — пучок
  4. 4. Картопля — 5шт
  5. 5. Кріп — пучок
  6. 6. Лавровий лист — 3шт
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Чорний перець горошком — за смаком
  9. 9. Корінь петрушки — 1шт
  10. 10. Морква — 1шт
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Закип'ятити воду, покласти туди нарізану кубиками картоплю.

  2. Корінь петрушки і моркву почистити і дрібно порізати. Варити хвилин 10.

  3. Рибу почистити від луски, кишок і зябер, при необхідності порізати. Покласти в бульйон рибу, лаврові листочки, перець, посолити і варити хвилин 15.

  4. З готової юшки видалити цибулю, горошини перцю і лавровий лист і заправити вершковим маслом. Розлити юшку по тарілках і посипати рубаною зеленню. Смачного!