Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна італійська птиця літо › Курячі грудки alla Parmigiana
Курячі грудки alla Parmigiana

Курячі грудки alla Parmigiana

Просте блюдо в італійському стилі з курячих грудок з помідорами, тушкованими на сковорідці з овочевим соусом і сиром пармезан (звідси і назва страви - Парміджано). Курячі грудки дуже корисний продукт, що є одним з найважливіших складових здорового харчування людини. Адже саме в курячому м'ясі міститься велика кількість вітамінів, кальцію, магнію, міді і навіть фосфор. Інгредієнти страви можна змінювати, особливо тим, хто стежить за своєю фігурою і вважає калорійність кожної страви. Подавати страву краще зі спагеті. Зверху посипати зеленню.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Куряча грудка — 4 шт.
  2. 2. Борошно — 100 г.
  3. 3. Оливкова олія — 120 мл.
  4. 4. Вершкове масло — 2 ст. л.
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Часник — 4 зубчики
  7. 7. Вино — 100 г.
  8. 8. Помідори — 500 г.
  9. 9. Цукор — 2 ст. л.
  10. 10. Петрушка — 1 пучок
  11. 11. Пармезан — 200 г.
  12. 12. Сіль — за смаком
  13. 13. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе помити, обсушити, добре відбити м'ясо кухонним молотком. У тарілку насипати борошно. Додати сіль і перець. Добре обваляти м'ясо в борошні з двох сторін.

  2. На сковороді нагріти оливкову олію. Додати трохи вершкового масла. Викласти м'ясо на сковороду. Обсмажити м'ясо з двох сторін.

  3. На сковороду покласти дрібно нарізану цибулю і часник. Обсмажити їх до золотистого кольору. Через 3 хвилини влити на сковороду вино. Додати дрібно подрібнені помідори. Добре перемішати і додати цукор. Тушкувати соус 20 хвилин.

  4. Додати в соус дрібно нарізану зелень. Всипати трохи тертого сиру пармезан.

  5. Викласти в соус м'ясо і посипати його тертим сиром. Накрити сковороду кришкою і тушкувати м'ясо ще 2 хвилини.