Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря десерти борошно вечеря › Jalebi (Джалебі) - індійські солодощі
Jalebi (Джалебі) - індійські солодощі

Jalebi (Джалебі) - індійські солодощі

Джалебі готується шляхом обсмажування тіста, зробленого з пшеничного борошна. Формують його або у формі кренделя або круглих спіральок. Після обсмаження вироби просочують в цукровому сиропі. Особливо популярними ці ласощі стають під час Рамадану і свята Дівалі. Солодощі подаються як теплими, так і холодними. Мають трохи жувальну текстуру з кришталиками цукру, який покриває джалебі зверху. В сироп, яким просочуються ласощі, можуть додавати лимонну кислоту, сік лайма, а також рожеву воду та інші ароматизатори.

Кількість порцій 6
Час приготування 160 хв

  1. 1. Борошно — 360 г.
  2. 2. Йогурт — 10 г.
  3. 3. Крупа манна — 8 г.
  4. 4. Сода — 3 г.
  5. 5. Цукор — 720 г.
  6. 6. Сік лимонний — 15 г.
  7. 7. Олія — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно змішати борошно, манку, соду, йогурт, склянку теплої води. Добре розмішати вінчиком всі інгредієнти. Тісто повинне вийти рідке, як на млинці або трохи густіше. Накрити тісто кришкою або рушником та поставити в тепле місце на кілька годин для бродіння.

  2. Приготувати цукровий сироп. Для цього потрібно змішати цукор зі 2,5 склянками води та 1 столовою ложкою лимонного соку. Прокип'ятити сироп на середньому вогні хвилин п'ять та відставити в сторону.

  3. Джалебі випікаються у вигляді спіральки, а для цього необхідно чимось вичавлювати тісто тонкою цівкою. В Індії для цього використовують поліетиленовий пакет з невеликим отвором у кутку. Також можна використовувати кондитерський шприц. Розігріти сковородку з олією та почати вичавлювати спіральки з тіста. Олії повинно бути достатньо, щоб спіральки плавали на поверхні не торкаючись дна. Тісто потрібно намагатися вичавлювати швидко. Воно спочатку тоне, а через кілька секунд вспливає на поверхню.

  4. Обсмажувати джалебі спочатку з однієї сторони, а потім з іншої до золотисто-коричневого кольору, приблизно 30 секунд з кожної сторони. Потім витягнути їх з олії шумівкою та дати олії стекти. Занурити джалебі в цукровий сироп, але не більше ніж на 15 секунд. Джалебі не повинні ставати мокрими від сиропу. Потім викласти їх на тацю, щоб ті охололи.