Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря середній гарнір обід › Морквяні легкі котлети
Морквяні легкі котлети

Морквяні легкі котлети

Апетитні овочеві котлетки – прекрасний варіант урізноманітнити щоденний раціон тих, хто не вживає м'яса і м'ясних продуктів. Морквяні котлети – один з найвдаліших способів використання моркви. Ця легка, дієтична страва відмінно підійде для дитячого харчування і для тих, хто дотримується здорового способу життя. Як Ви помітили, в рецептурі страви зовсім немає яєць. Смачні котлети з моркви можна подавати як овочевий гарнір до будь-якого м'яса або риби, а також в якості основної страви разом з йогуртовим соусом. Якщо ж подавати без соусу, то страва ще і пісна. Ніжні і соковиті морквяні котлети (за рахунок використання манної крупи) дуже нарядно виглядають на столі.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Манна крупа — 30 г
  2. 2. Морква — 600 г
  3. 3. Рослинна олія — 2 ст. л.
  4. 4. Панірувальні сухарі — 2 ст. л.
  5. 5. Кріп — 50 г
  6. 6. Печериці — 100 г
  7. 7. Йогурт без добавок — 150 г
  8. 8. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печериці відварити в невеликій кількості підсоленої води. По готовності воду злити, дати печерицям охолонути і нарізати дрібними кубиками. Кріп подрібнити, з'єднати з йогуртом і перемішати з відвареними печерицями – соус готовий.

  2. Моркву очистити і натерти на дрібній тертці. У сковороді розігріти олію 1-2 ст. л., викласти моркву і помішуючи, обсмажити її до напівготовності 3-4 хвилини. Потім влити приблизно 100 мл води і продовжити тушкувати під кришкою до готовності.

  3. Коли морква стане м'якою, всипати манку і ретельно перемішати суміш, щоб крупа рівномірно перемішалася з морквою. Посолити за смаком. Вимкнути вогонь і дати охолонути.

  4. З отриманої суміші руками сформувати невеликі котлетки діаметром 5-6 см. Кожну котлетку обваляти в сухарях, а потім обсмажити в сковороді на олії до золотистого кольору по 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати морквяні котлети гарячими, з соусом.