Буженіна в мікрохвильовій печі
- 1. М'ясо (свинина) — 1 кг.
- 2. Зубчик часнику — 3 шт.
- 3. Родзинки без кісточок — 10 г.
- 4. Лавровий лист — 6 шт.
- 5. Сіль — 10 г.
- 6. Перець чорний мелений — 5 г.
- 7. Олія — 50 мл.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно м'ясо промити, обсушити паперовим рушником. Часник почистити та порізати часточками. Якщо потрібно зробити буженіну із зовсім класичним смаком, потрібен буде лише часник. Якщо ж не боятися експерементувати, можна помити та обсушити ще й кілька чайних ложок родзинок без кісточок.
Ножем зробити в м'ясі глибокі надрізи, засунути в них часточки часнику (та родзинки, якщо вони присутні). Натерти м'ясо сіллю та перцем, дати йому постояти 30-60 хвилин. Розігріти на сковороді трохи олії та обсмажити на сильному вогні м'ясо з усіх боків, до гарної золотистої скоринки (це всього кілька хвилин з кожного боку)
Покласти м'ясо на лавровий лист та акуратно налити туди кілька склянок окропу (400 мл.). Закрити кришку, поставити в мікрохвильову піч, увімкнути на повну потужність (режим - тільки мікрохвилі, не гриль) на 15-25 хвилин.
Потім дістати касрюлю, перевернути м'ясо та готувати ще стільки ж часу (15-25 хвилин на повній потужності). потужність у всіх мікрохвильових печей різна, та посуд також буває різної теплопровідності, таким чином ідеальний час приготування потрібно підбирати індивідуально. Тому рекомендується після 13-15 хвилин приготування, розрізати мясо та перевірити, як виходить. Та вносити корективи відповідно.
Перевірити готовність м'яса: зробити надріз та подивитися (чи спробувати). Все повинно бути добре, але якщо раптом у мікрохвильової печі зовсім особливий характер, та м'ясо недостатньо пропеклось, додати ще кілька хвилин у мікрохвильвій печі. Подавати буженіну гарячою з гарніром - або охолодити та нарізати за смаком.