Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря англійська › Англійський вишневий чай
Англійський вишневий чай

Англійський вишневий чай

Фруктовий чай - це завжди смачно, насичено і свіжо. Чай із фруктів легко втамовує спрагу в спекотний день, зігріває, якщо ви змерзли взимку або восени і підсилює імунітет, якщо ви захворіли. Вишневий чай має темно-червоний колір. Але це далеко не всі його принади. Його смак з легкою кислинкою сподобається всім, хто не любить дуже різкий чай. Вишня, як відомо, хороший борець з анемією, вона допомагає виводити з організму азотисті шлаки.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Вишня (свіжа або заморожена) — 200 г.
  2. 2. Свіжа м'ята (за бажанням) — 2 гілочки
  3. 3. М'ятний чай — 2 пакетики
  4. 4. Мелений імбир — дрібка
  5. 5. Гвоздика — 4 розетки
  6. 6. Кориця — 1/2 ч.л.
  7. 7. Мед або цукор — за смаком
  8. 8. Чорний шоколад (за бажанням) — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Якщо використовується свіжа вишня - промити її і видалити кісточки. Заморожену вишню злегка разморозити.

  2. У невелику каструльку покласти вишню, пакетики м'ятного чаю, листочки м'яти і спеції.

  3. Влити 2 склянки холодної води.

  4. На середньому вогні довести воду майже до кипіння (але не кип'ятити!).

  5. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити ще приблизно на 3-5 хвилин, щоб відвар настоявся.

  6. Розлити напій по склянках або чашках разом із вишнями. Підсолодити за смаком.

  7. Якщо подавати чай холодним, дати йому трохи охолонути і покласти в кожну склянку кубики льоду. Гарячий чай добре подавати, посипавши його зверху густим шаром натертого на дрібній терці чорного шоколаду.