Теплий салат із качкою
- 1. Рукола свіжа — 10 г.
- 2. Шпинат свіжий — 10 г.
- 3. Салат лола росса — 10 г.
- 4. Чорниця — 77 г.
- 5. Ожина — 62 г.
- 6. Чорна смородина — 58 г.
- 7. Полуниця — 42 г.
- 8. Червоне сухе вино — 44 г.
- 9. Тростинний цукор — 35 г.
- 10. Порошковий желатин — 8 г.
- 11. М'ясо (качина грудка, філе) — 200 г.
- 12. Квітковий мед — 5 г.
- 13. Соєвий соус — 7 г.
- 14. Розмарин (сухий) — 6 г.
- 15. Зубчик часнику — 1 шт.
- 16. Чорний мелений перець — 2 г.
- 17. Манго — 150 г.
- 18. Оливкова олія (Extra virgin) — 5 г.
- 19. Сир Маскарпоне — 10 г.
- 20. Вершки (35% ) — 15 г.
- 21. Журавлина — 200 г.
- 22. Цукор — 50 г.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати соус із журавлини. Для цього у невеликій сковороді довести до кипіння воду (150 г.), всипати 150 г. журавлини та цукор. Готувати соус до густої консистенції, розчавлюючи ягоди дерев'яною ложкою. Протерти соус через сито з дрібними отворами, додати 50 г. свіжих ягід журавлини, а потім прогріти на тихому вогні.
Потім слід приготувати ягідне желе. Для цього порошковий желатин залити холодною кип'яченою водою (20 г.) та залишити до набухання. З'єднати у сковороді ягоди (чорниці, ожину, чорну смородину, полуницю), червоне вино, воду (43 г.) та очеретяний цукор. На середньому вогні довести ягоди, вино та цукор, що на сковорідці, до кипіння та готувати, розчавлюючи ягоди дерев'яною ложкою, 10 хвилин. Пропустити ягідну сіміш через сито з дрібними отворами. Поставити знову сковорідку на вогонь та довести її вміст до кипіння. Зняти з вогню, охолодити сік до температури 80ºС, ввести набухший желатин, а потім розмішати до повного розчинення останнього. Остудити до температури 25ºC. Перелити готове желе до прямокутної форми. Винести форму на холод до повного застигання.
Далі потрібно качине філе зачистити від плівок. На шкірці зробити надрізи у вигляді решітки, не зачіпаючи м'яса. замаринувати у соєвому соусі, меді та меленому чорному перці на 15 хвилин. Обсмажити качине мясо (викладати шкіркою донизу) на сухій та добре розігрітій сковороді з двох сторін до золотисто-червоного кольору, додавши розмарин та розчавлений лезом ножа часник. Потім перекласти грудку в жаростійку форму, накрити фольгою та поставити в розігріту до температури 180ºС духовку на 7 хвилин.
Манго помити, почистити, нарізати на часточки товщиною 3 мм. Нанести пензлем тонкий шар оливкової олії на часточки з 2-х сторін. Обсмажити манго з 2-х сторін до напівготовності на сухій розжареній сковороді-гриль. Для запрвки збити сир Маскарпоне з вершками. Підмішати в заправку соус із журавлини (10 г.)
Викласти на тарілку теплі шматочки манго віялом. На манго покласти гарячі шматочки качки. По цетру, у вигляді гірки, викласти мікс листя салату, шпинату, руколи, заправлених заправкою із журавлини. Розмістити по краю тарілки кубики ягідного желе (желе не повинне торкатися теплих шматочків манго).