Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська › Желе із соку
Желе із соку

Желе із соку

Спочатку желе робили тільки з м’ясом. У наш час існує желе солодке (яке так і називають) і з м'яса, на французькій має назву "ланшпіг". В українській і російських мовах це блюдо отримало назву "холодець" або "заливне". Що стосується солодких желе, то їх роблять з самих різних фруктів. Але от із соку - це щось нове. Ви можете робити таке желе як з одного виду соку, так і з декількох, щоб зробити желе різнобарвним і надати йому незвичайний смак. Це чудовий десерт до будь-якого свята і не тільки. Навіть найпростішу вечерю желе зробить більш святковою і надасть потрібну атмосферу.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Полуничний нектар — 250 мл.
  2. 2. Банановий нектар — 250 мл.
  3. 3. Желатин — 10 г.
  4. 4. Ягоди (для прикраси) — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невелику каструлю налити полуничний сік. Всипати половину желатину, перемішати, залишити на 10 хвилин.

  2. Ємність поставити на маленький вогонь, підігріти приблизно до 40 градусів.Перемішати, желатин має повністю розчинитися.

  3. Розлити по келихах і поставити в холодильник на 2 години.

  4. Те ж саме повторити з другим видом соку.

  5. Розлити другий сік поверх першого соку. Поставити в холодильник на 2-3 години до повного застигання.

  6. При бажанні желе прикрасити будь-якими ягодами (за смаком).